HR

Aktualnosti

Objavljeno: 08.12.2023.

Obilježena petnaesta godišnjica ređenja prve generacije trajnih đakona Zagrebačke nadbiskupije

Svetkovina Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije proslavljena je u petak 8. prosinca u župnoj crkvi sv. Antuna u Sesvetskom Selima. Istovremeno je obilježena i petnaesta godišnjica ređenja prve generacije trajnih đakona Zagrebačke nadbiskupije. Misu je predvodio i održao prigodnu homiliju vlč. dr. Milan Dančuo, povjerenik za trajne đakone, a koncelebrirao je župni vikar vlč. Tomislav Kutleša.
 
Na misi su posluživali slavljenici, trajni đakoni: Miljenko Bošnjak, dr. Marijan Spehnjak, Ivan Mandić, Stipo Šarić, Ivan Markulin i Stanko Mikulić. Spomenuli su se i preminulih trajnih đakona Krune Kićinbaćija i Milana Danijela Jurića.
 
"Vrijeme Došašća treba perspektivu vjere da bi se otajstvo Kristova rođenja ostvarilo u nama, u našim srcima", u svojoj propovijedi istaknuo je vlč. Dančuo. "Došašće je vrijeme odluke za prihvaćanje Božjeg poziva koji je kao i Mariji, upućen svakome od nas. Jedan njezin "da" Bogu i njegovoj volji, posve je promijenio tijek njezina života. U Marijinom životu, pa tako i u našem, Bog je stalno prisutan te čini i za nas velika djela, ako smo spremi prihvatiti njegov poziv, njegovu inicijativu", rekao je vlč. Dančuo. 
 
Vlč. Tomislav Kutleša na kraju je zahvalio trajnim đakonima, njihovim suprugama i obiteljima koje su također prisustvovale ovom slavlju, na žrtvi i trudu koje nesebično ulažu služeći Bogu, Crkvi i ljudima.
 
Euharistijsko slavlje animirao je dječji zbor župe „Ljiljani sv. Antuna“ pod vodstvom gđe Jadranke Španić.
 
Slavlje i zajedništvo nastavljeno je i nakon mise u pastoralnom centru u društvu domaćina, župnika vlč. dr. Đuliana Trdića te obitelji i prijatelja.
 
Ratko Podvorac, trajni đakon
 
Ispišite stranicu: