HR

Aktualnosti

Objavljeno: 22.10.2023.

Obilježavanje 90. obljetnice Caritasa Zagrebačke nadbiskupije


Caritas Zagrebačke nadbiskupije obilježit će 90. obljetnicu svoga osnutka i služenja najpotrebnijima svečanom akademijom u petak 20. listopada 2023. godine u 12 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. U glazbenom dijelu programa nastupit će Ansambl hrvatskih narodnih pjesama i plesova LADO.

U nedjelju 22. listopada u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca, Kaptol 28, zahvalno euharistijsko slavlje u 10 sati predvodit će kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački u miru.

"Ovom proslavom želimo prije svega zahvaliti Bogu za sve milosti kojima je tijekom minulih 90 godina obasipao djelovanje zagrebačkog Caritasa te brojnim dobročiniteljima, volonterima i zaposlenicima koji su iskustvom zajedništva i povezivanja u dobru utkali dio sebe u rad Caritasa Zagrebačke nadbiskupije", rekla je s. Jelena Lončar, ravnateljica Caritasa.

Tijekom proteklih devet desetljeća zagrebački Caritas bio je pokretač brojnih inicijativa te promicatelj karitativnog, socijalnog i humanitarnog rada, ne samo na području Zagrebačke nadbiskupije nego i puno šire, posebno u vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine kad je bio prisiljen djelovati u ilegali, kao i tijekom Domovinskog rata u puno povoljnijim društveno-političkim okolnostima suverene i samostane Republike Hrvatske, pružajući konkretnu pomoć stotinama tisuća pojedinaca i obitelji pogođenih različitim nevoljama.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: