HR

Aktualnosti

Objavljeno: 05.09.2018.

Novo Župno pastoralno vijeće na Trnjanskoj Savici

U utorak, 4. rujna 2018., održana je nakon svete mise u Župi bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici u Zagrebu konstituirajuća sjednica novog saziva Župnoga pastoralnog vijeća.

U ovom su sazivu izabrani članovi, predstavnici brojnih organiziranih skupina te članovi imenovani po funkciji, kako je i propisano Pravilnikom o izboru članova ŽPV-a, sveukupno 15 članova, a poštovan je i dobni raspon: od mladih do najstarijih.

Poslije uvodne molitve i zaziva Duha Svetoga za plodonosan rad novoga ŽPV-a slijedio je rad po pripremljenom dnevnom redu, od čega je prvo bilo detaljno upoznavanje s odredbama Pravilnika o Župnom pastoralnom vijeću u Zagrebačkoj nadbiskupiji. Župnik vlč. Antun Vukmanić  pojašnjavao je iscrpno pojedine odredbe i obveze članova  Vijeća u provedbi tih odredaba.
 
Izabrana su zatim nužna tijela ŽPV-a: zapisničar i tajništvo, a članovi ŽPV-a imali su se prilike upoznati i sa zadaćama pri radu u trajnim komisijama: u poslanju i naviještanju, za bogoslužje i na području dobrotvornosti.

Nakon apsolviranog dnevnog reda sjednica je završena Molitvom za obitelji jer će iz ove župe trinaest obitelji sudjelovati na Trećem nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji u Splitu i Solinu 2018.

Marija Znika
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: