HR

Aktualnosti

Objavljeno: 18.12.2023.

Novi broj Glasnika svetog Josipa



O Božiću 2023. godine izašao je iz tiska novi 4. broj Glasnika svetog Josipa u izdanju Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu. Božićni broj donosi iscrpno izvješće o nedavno održanom dvodnevnom znanstvenom skupu "Protector Croatiae" povodom 150 godina objavljivanja upravo Glasnika svetog Josipa. Tim činom Josipov glasnik proslavlja svoj 150. rođendan.

Uz uobičajene rubrike redovitih suradnika dr. Ivana Bodrožića, dr. Josipa Beljana, dr. Agneze Szabo, doktoranda Brune Diklića, vjeroučitelja Nikole Kuzmičića i Katarine Pučar, suradnicima se pridružio i doktorand Marko Vladić koji će kao povjesničar priređivati zanimljive članke iz starih glasnika koje ćemo moći uskoro listati na mrežnim stranicama Josipova svetišta.

U božićnom broju Glasnika svetog Josipa zanimljivo je pročitati izvještaj o boravku mons. Marijana Radanovića u Kanadi, kao i njegov govor o Josipovu svetištu našim ljudima u Kanadi izgovoren prije trideset godina. Četvrti broj Glasnika svetog Josipa redovito donosi izvještaj o misnom slavlju za pokojnog Marijana Radanovića na godišnjicu njegove smrti koju je ove godine predslavio mons. Stjepan Kožul, nanovo osvijetlivši bogati životni put svećenika Marijana, graditelja Josipova svetišta.

Prezentirano je i bogato izvješće s četvrtog nacionalnog susreta članova molitvenih vjenčića Prečistog Srca Josipova, kao i mnoštvo drugih bogatih aktivnosti u Josipovu svetištu. Na 76 bogato ilustriranih stranica prezentirana su i svjedočanstva o čudesnim uslišanjima po zagovoru svetog Josipa, popis novih Prijatelja NaSveJak, novih članova Bratovštine svetog Josipa za pomoć umirućima, kao i popis novoosnovanih Molitvenih vjenčića Prečistog Srca Josipova. Od prošlog broja na zadnjoj unutarnjoj stranici Glasnik redovito objavljuje prigodnu križaljku.

Glasnik svetog Josipa po cijeni od 2 € može se nabaviti u župnim uredima Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Hrvatskim katoličkim misijama te u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu. Glasnika svetog Josipa ima oko 4000 stalnih pretplatnika.

Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu
Ispišite stranicu: