HR

Aktualnosti

Objavljeno: 21.12.2023.

Novi broj časopisa "Lađa"

Posljednji ovogodišnji broj časopisa Lađa zaokružen je pod temom Hrvatski Božić.

Poseban doprinos ovome broju dali su vjeroučitelji svojim (provjerenim i izvedenim) igrokazima i dramskim prikazima koje su ponudili na izbor (autorice igrokaza su Ružica Papić, Nataša Jelica, Jelena Bosiljevac, Danijela Majcenić, Katarina Sačer, Kristina Meštrović i Jelena Krznar).

U rubrici Članci donosimo tekst prof. dr. sc. Ružice Razum koji posebno naglašava božićne pjesme, njihovu važnost i identitet koji učvršćuju u narodu, kao i značenje vola i magarca iz jaslica. U drugome članku o božićnim zanimljivostima u zagrebačkoj katedrali piše Tomica Plukavec, prof. povijesti i kroatolog. U rubrici Metodičke upute možemo se poslužiti konkretnim idejama vjeroučitelja za rad u nastavi, ali i otkriti posebno značenje blagdanskih običaja koji korijene vuku iz nekih starijih vremena i generacija, uz predloške i ideje za rad s učenicima u razredu.

Uz ostale redovite rubrike, izdvajamo i intervju koji je s prof. dr. sc. Slavkom Sliškovićem održala prof. dr. sc. Blaženka s. Valentina Mandarić, a u kojem se pojašnjava značenje Božića ne samo za kršćane, već i za cijeli svijet – za sve koji se u tom blagdanu iz bilo kojeg razloga pronalaze. (SP)

 
Ispišite stranicu: