" />
HR

Aktualnosti

Objavljeno: 08.05.2018.

Nadbiskupska klasična gimnazija obilježila proslavu 70. godišnjice mature



„Ne bojmo se svoje budućnosti, već joj smjelo gledajmo u lice…“ Ovo su riječi koje je napisao tada 12-godišnji Petar Galauner na prvom zborovanju u rujnu 1941., a ove je godine proslavio sedamdesetu godišnjicu mature u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji.
Prema njegovu životopisu jasno je da je te riječi uistinu i živio!

Naime, pater Galauner, nekadašnji učenik Gimnazije, rektor, duhovnik, a kasnije i prefekt dječjeg sjemeništa te ravnatelj škole od 1990. do 1998., u utorak 8. svibnja posjetio je Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju i svojom prisutnošću i sjećanjima razveselio učenike i profesore.

Osim njega, školu je posjetio i Ivan Petričević, nekadašnji ravnatelj Bolnice Fran Mihaljević, te pravnik Drago Tomislav Ručević, koji su također proslavili svoju, kako su je sami nazvali, briljantnu i milosnu sedamdesetu godišnjicu mature.



Profesorski zbor škole srdačno je dočekao goste, a učenicima je taj posjet bio osobito zanimljiv te su se i oni potrudili i uveličali događaj recitacijom pjesme Slavonija, koja je gostima osobito draga jer, naravno, govori o njihovu rodnom kraju.

Osim recitacije nije nedostajalo i domišljatih pitanja učenika na koja su gosti rado i opširno odgovarali te i sami uzvratili recitacijom, dosjetkama i pitanjima kojima su provjerili znanju učenika.

Matea Zlomislić
Ispišite stranicu: