HR

Aktualnosti

Objavljeno: 25.09.2023.

Nadbiskup Kutleša predvodio misu prigodom 25. obljetnice Karmela u Mariji Bistrici

Karmel Majke Božje Bistričke i bl. Alojzija Stepinca u Mariji Bistrici proslavio je u ponedjeljak 25. rujna 2023. misu u povodu srebrnog jubileja – 25. obljetnice izgradnje, svečanom misom koju je u samostanskoj crkvi predslavio zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša.

Foto: vlč. Zoran Gložinić
 
„Drage sestre, vi niste ovdje da biste bile u centru pažnje, nego da svojom molitvom i prisutnošću budete snažno svjedočanstvo ljubavi, pomažući svojim primjerom da se približimo Kristu, našem Spasitelju“ , naglasio je nadbiskup Kutleša u homiliji, čestitajući sestrama obljetnicu.
 
Pozvao ih je da proslava ne bude samo prigoda za sjećanje nego i za obnavljanje njihovih duhovnih snaga. „Nastavite s vjerom i ustrajnošću hodati Božjim putovima. Znajte da vaše služenje nije samo obveza nego i veliki privilegij i pred Bogom i pred ljudima“, dodao je mons. Kutleša.
 
Uz nadbiskupa, misu je suslavio 21 svećenik.
 
Gradnja Karmela u Mariji Bistrici počela je 1994., a devet sestara bosonogih karmelićanki iz Karmela u Brezovici stiglo je u novoosnovani Karmel u Mariji Bistrici uoči drugog dolaska pape Ivana Pavla II. u Hrvatsku i proglašenja blaženim Alojzija Stepinca 3. listopada 1998. godine.

IKA
Ispišite stranicu: