HR

Aktualnosti

Objavljeno: 16.10.2016.

Kursiljo na Trnjanskoj Savici

Na poticaj župnika vlč. Antuna Vukmanića održavao se u Župi bl. Alojzija Stepinca od petka, 14. listopada 2016. do nedjelje poslijepodne, 16. listopada 2016. Kursiljo – Mali tečaj kršćanstva - namijenjen  krizmanicima kao priprava za sakrament svete potvrde.

Kursiljo je i na Savici vodio prečasni Andrija Vrane, pokretač i voditelj zajednice Kursiljo u Hrvatskoj. Kao glavne točke Kursilja istaknuti su radosno svjedočanstvo vjere, stvaranje župnog zajedništva te produbljivanje vlastite vjere.

Šezdesetak  budućih krizmanika uz voditelje i animatore marljivo se pripremalo od petka. U nedjelju su sudjelovali na svetoj misi koju je predvodio preč. Andrija Vrane uz domaćeg župnika vlč. A. Vukmanića. 

Sudionici Kursilja sastavili su za tu prigodu i izmolili Molitvu vjernika, kao i tekst za prinos darova.

Prečasni Andrija Vrane u homiliji je uz ostalo posebno istaknuo važnost svjedočenja vjere vlastitim životom navodeći i iz svojega života poučne primjere iz kojih je bilo razvidno kako se pravom življenom vjerom mogu prevladati ne samo nesuglasice nego i prevenirati sukobi kad se, naizgled, sukob čini neizbježnim.

Pozvao je mlade da omoguće u sebi djelovanje Duha Svetoga kojega su primili na krštenju. Roditelje krizmanika i sve okupljene na svetoj misi pozvao je da se kao zajednica još bolje upoznaju, da jedni drugima budu oslonac kako bi jedni na druge mogli računati.

Svi su pozvani na molitvu za dobre plodove ovoga tečaja za krizmanike i posebno za roditelje krizmanika jer se temelji vjere polažu već u ranoj mladosti upravo u obitelji.


Marija Znika
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: