HR

Aktualnosti

Objavljeno: 13.06.2022.

Krštenje tri sina obitelji Kopić u Župi bl. Ivana Merza u Španskom



U Župi bl. Ivana Merza u zagrebačkom naselju Špansko, na župnoj livadi na križanju Zagrebačke ulice i Zagrebačke avenije, na svetkovinu Presvetoga Trojstva kršteni su trojčeki, tri sina obitelji Kopić.



Misno slavlje predslavio je biskupski vikar i kancelar Zagrebačke nadbiskupije preč. Marko Kovač, kao izaslanik zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića.



Na početku misnog slavlja upravitelj Župe vlč. Marko Čolak, pozdravljajući župljane i obitelj Kopić, izrazio je radost što baš na svetkovinu Presvetoga Trojstva krštenjem trojčeka Vida, Tome i Marina u našu župnu zajednicu i Crkvu primamo tri nova života.



U svojoj  homiliji preč. Marko Kovač rekao je: „Isus je došao da bi nas usmjerio na pravi put, a kada je prolio svoju krv, otišao na Križ i darovao sebe za nas otkupivši nas od smrti, otkupivši nas od grijeha, uzašavši ponovno u nebeske dvore, poslao nam je Duha. Duh nam i danas šapuće na uši i srca svakog od nas što je evanđelje, što je radosna vijest, što je ispravno živjeti, za čim je ispravno ići, što nam otvara radost i što nas upućuje prema vječnosti“, te je nastavio: „I danas ova livada jest mjesto Božje milosti na njoj se proglašava Isusova riječ, na njoj se lomi Isusov kruh koji ćemo blagovati, na njoj se danas  prolijeva njegova voda krštenja koja ispire, koja čisti, koja uranja u Boga. Neka i nama ovaj trenutak milosti, ova sveta misa pomognu da barem jedan korak, dan za danom, osluškujemo Boga, prodiremo u njegovu milost i kročimo dalje ovim svijetom prema vječnosti, od ovog svijeta čineći predvorje neba.“



Preč. Marko Kovač i župnik vlč. Marko Čolak uručili su i prigodne darove i čestitke obitelji Kopić.

Majka Marina i otac Mato, uz sinove Tomu, Marina i Vida, imaju kćer Doru (10 godina) i sina Grgura (1,5 godina).


Sanda Dinarina Mladić
Ispišite stranicu: