HR

Aktualnosti

Objavljeno: 20.03.2016.

Križni put u Župi svetog Lovre u Vivodini

Na Nedjelju Muke Gospodnje, 20. ožujka 2016., organizirana je pobožnost križnog puta kroz selo Vrškovac u Župi svetog Lovre u Vivodini.

Kako u Župi svetog Lovre u Vivodini ima pet kapela, a i isto tako ima i pet korizmenih nedjelja, tako je svake nedjelje u popodnevnim satima organizirana molitva križnog puta počevši u kapeli svetog Franje Ksaverskog u Loviću Gornjem, nastavljena u prvotnoj župnoj crkvi Svetog Jurja iznad Dojutrovice, treće korizmene nedjelje u kapeli Svetog Ivana Krstitelja u Stojavnicama, nadalje u kapeli Svetog Nikole u Obrežu te na petu korizmenu nedjelju u kapeli Majke Božje Lurdske u Belošićima.

Na Cvjetnicu su suradnici ekonomskog vijeća postavili postaje križnog puta kroz najveće naselje, selo Vrškovac, te u procesiji s križem na čelu i vlč. Andrijom Markačem prošli postaje Isusove muke.

Moleći križni put, koji je sam Spasitelj prošao za svakog od nas, hodajući i razmišljajući o njegovoj spremnosti da umre za svakoga od nas, župljani Vivodine pripremili su se za ulazak u Veliki tjedan.

Sanja Benković-Marković
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: