HR

Aktualnosti

Objavljeno: 25.03.2018.

Križni put u Župi svetog Lovre u Vivodini



Na Nedjelju Muke Gospodnje, 25. ožujka 2018., organizirana je pobožnost križnog puta kroz naselja Vivodina i Varaštovac u Župi svetog Lovre u Vivodini.

Budući da je u župi pet kapela, tijekom pet korizmenih nedjelja održani su križni putovi po kapelama, a na samu Cvjetnicu, na nedjelju Muke Gospodnje, suradnici ekonomskog vijeća postavili su postaje križnog puta kroz dio Vivodine, Varaštovac i uz župno groblje na Petruš Vrhu.

U procesiji s križem, predvođeni domaćim župnikom Andrijom Markačem vjernici su obišli sve postaje križnog puta razmišljajući o putu koji je Spasitelj prošao za nas ovakve kakvi jesmo: puno puta smo zakazali, propustili molitvu ili misu, nismo bili koncentrirani na molitvu, zaboravili ili nismo vidjeli bližnjega u potrebi, nismo prepoznali glas koji nas je poticao na dobro djelo...

Na kraju ove zajedničke molitve divno je spoznanje da nas Spasitelj voli unatoč svim našim propustima, grijesima i slabostima i još na nam je dao svoju Majku kako nitko od nas ne bi zauvijek propao.

Prošlih godina već se pokazalo da je takav križni put, koji je svake godine u drugom dijelu župe, jedinstvena prilika da vjernici upoznaju pojedine kutke svoje župe koje inače ne bi upoznali, jer župa zahvaća veliko područje, ali manji broj vjernika.

Sanja Benković-Marković
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: