HR

Aktualnosti

Objavljeno: 24.03.2018.

Križni put mladih na Ksaveru



Mladi naše Nadbiskupije, u organizaciji Ureda za pastoral mladih, već tradicionalno organiziraju Križni put na Ksaveru. On se uvijek održava petak prije Nedjelje Muke Gospodnje - Cvjetnice! Tako je i u petak, 23. ožujka u 20 sati, bila pobožnost Križnog puta koja je naglasak imala na obitelji, a predmolio ga je pomoćni biskup zagrebački, mons. Mijo Gorski.



Mladi su sudjelovali na različite načine u organizaciji, ali i samoj realizaciji Križnog puta, kroz čitanje postaja koje su čitali mladi iz različitih župa Nadbiskupije, zatim kroz pjevanje koje je animirao Nadbiskupijski zbor mladih te kroz nošenje križa i svijeća za koje su se pobrinuli nogometaši Katoličke malonogometne lige i njihov povjerenik, trajni đakon g. Marijan Spehnjak.



No, ono što se nikako ne smije zaboraviti je da su mladi kupnjom svijeće donirali novac za fond "Mladi za mlade" koji pomaže studentima na području Nadbiskupije i na tome posebno hvala svim mladima koji su pomogli.



Na pobožnosti Križnog puta smo kroz svaku postaju razmišljali o svemu onome što je Gospodin morao za nas proći kako bi bili spašeni i kako bi i mi jednoga dana uskrsnuli. Kroz svaki njegov trenutak Muke, molili smo za sve naše slične teške trenutke u obitelji i rodbini te među prijateljima.



Nakon poticajne molitve i riječi našega Biskupa, završnu riječ prije blagoslova, uputio je i vlč. Ivan Valentić, povjerenik za mlade koji je svima zahvalio na pomoći, uloženom trudu i vremenu te pozvao sve mlade da mole za naše biskupe i svećenike kako bi nas uvijek mogli voditi Gospodinu.

Autor: Danijela Tomić
 
Ispišite stranicu: