HR

Aktualnosti

Objavljeno: 24.03.2018.

Križni put biciklima



Zajednica mladih župe Dobroga Pastira iz zagrebačkoga naselja Brestje na Dan svjedoka vjere, u subotu 24. ožujka organizirala je deseti po redu križni put na biciklima pod geslom „Odvaži se i budi hrabar! Ne  boj se i ne strahuj, jer kuda god pođeš, s tobom je Jahve, Bog tvoj“. Na početku jubilarnoga molitvenoga hoda sudionike i njihove bicikle blagoslovio je domaći župnik Ivan Filipčić, ohrabrivši ih da uvijek budu svjedoci vjere gdje god se nalazili.

Razmatranja su preuzeta iz Misijskoga križnoga puta, a kojeg su priredila, prigodom Dana svjedoka vjere, Papinska misijska djela u Hrvatskoj, a prva je postaja pročitana u župnoj crkvi Dobroga Pastira. Na dionicu dugu dvadesetak kilometara, koju su posvetili upravo svjedocima vjere, zaputilo se isto toliko djevojaka i mladića, pretežno srednjoškolaca i studenata.

Uz stajanje i okrjepu, trasom su prošli župu Sesvete, Vugrovec, kapelicu na Velikom Vrhu koja pripada župi Granešina... Postaju su imali i kod raspela u Novoselcu, u kapelici udruge „Betlehem“ u Brestju, te na imanju udruge „Don Kihot“ koja se bavi terapeutskim jahanjem, u kojoj neki mladi i volontiraju, a završnu u crkvi. Kao i prethodnih godina, molitveni hod imao je i humanitarni karakter - prikupljani su novčani prilozi za nabavu bicikala u misijskim zemljama u sklopu akcije „MIVA“ („Misijska vozila“) Hrvatska.

„Križni put bio je odličan kao i svi do sada. Drago mi je da smo mogli barem molitvom pripomoći prosvjedu protiv Istanbulske konvencije i da nas je dragi Bog čuvao cijelim putem“, izjavio je  sudionik nekoliko križnih putova biciklima animator Ante Žeravica. 

M. Cvitanović
 
Ispišite stranicu: