HR

Aktualnosti

Objavljeno: 18.03.2018.

Korizmeni koncert Klape "Studenčica" u crkvi Hrvatskih mučenika u Hrnetiču



Uoči blagdana svetog Josipa karlovačka župa svetog Martina biskupa u Hrnetiću ugostila je članove klape "Studenčica" iz župe svetog Ilije Proroka iz Kruševa kraj Mostara zajedno s njihovim župnikom don Ljubom Planinićem. Bio je to prvi posjet te klape gradu Karlovcu te su u subotu 17. ožujka oko podne posjetili Nacionalno svetište sv. Josipa na Dubovcu, a u poslijepodnevnim satima su posjetili i stari grad Ozalj te župu Krašić i razgledali znamenitosti Karlovačke Zvijezde.

Na taj način su se upoznali s kulturnim, povijesnim i vjerskim znamenitostima karlovačkoga kraja. Nakon večernje svete mise u prepunoj crkvi Hrvatskih mučenika u Hrnetiću održali su korizmeni koncert s napjevima hercegovačkog kraja, a nakon druženja u Pastoralnom centru rasporedili su se po obiteljima koje su ih primile na noćenje. U nedjelju 18. ožujka misu u 9 sati u crkvi Hrvatskih mučenika predvodio je don Ljubo Planinić, a mladi su pratili pjevanje.

Don Ljubo je u svojoj propovijedi posebno naglasio važnost blaženoga Alojzija Stepinca za hrvatski narod, naglasivši da sve što se događa blaženom Alojziju kao da se nama događa. Ako se blaženog Alojzija odbacuje, onda se odbacuje i hrvatski narod, i ako se blaženog Alojzija prihvaća onda se s njim prihvaća i hrvatski narod.

Nakon pobožnosti Križnoga puta i mise u 10.30 sati, klapa je održala još jedan koncert ispunjen pjesmama koje veličaju brak, obitelj i ljubav prema domovini. Osim svojim pjevanjem, članovi klape na čelu sa svojim voditeljem mladim profesorom glazbe Karlom Milićevićem, posvjedočili su te teme i životnim svjedočanstvom. Naime, voditelj je došao sa svojom suprugom s kojom se tek nedavno vjenčao te je progovorio o važnosti braka i nedjeljnog odlaska na svetu misu, no ono što je iznenadilo prisutne je da se i ostali članovi klape ove godine žene, te su svi imali priliku reći što za njih znači brak, obitelj i odlasci na misu te su tako potaknuli i mlade karlovčane da dobro promisle o ovim važnim životnim temama.

Na kraju koncerta župnik don Ljubo Planinić darovao je hrnetićkom župniku don Filipu Pavloviću malu repliku portala njihove župne crkve u Kruševu s prikazom života sv. Ilije. Nakon zajedničkog nedjeljnog ručka mladi su se sa svojim župnikom don Ljubom uputili u Slunj i Cetingrad. 
Ispišite stranicu: