HR

Aktualnosti

Objavljeno: 23.02.2024.

Korizmene duhovne obnove za roditelje i djelatnike katoličkih škola i predškolskih ustanova

Korizmene duhovne obnove za roditelje i djelatnike katoličkih škola i predškolskih ustanova u organizaciji Povjerenstva za katoličke škole i predškolske ustanove na području Zagrebačke nadbiskupije održane su 20. i 22. veljače u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu i Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca. Vlč. Ivan Grbešić, duhovnik u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu, održao je nagovore na temu "Obrati se i vjeruj u radost ljubavi".


 
Vlč. Grbešić istaknuo je kako pred današnjim izazovima odgoja, djeca od roditelja i učitelja trebaju dvije stvari: da im budu uzori (magnet koji privlači svojim stilom života) i vođe (koji ih velikodušnošću potiču na izvrsnost). Za ostvarenje ovoga, nužno je svjedočanstvo obraćenja od prosječnosti i rast u krepostima, kako onim bogoslovnima (Ivan Pavao II. gledao je svjedočanstvo vjere oca na koljenima koje i danas sjaji u mnogim mladim obiteljima) tako i u stožernima. Pozvao je prisutne da iako zapljusnuti digitalnim izazovima njeguju radost ljubavi i odgajaju djecu koja toliko snažno mijenjaju povijest svake obitelji, kako kaže papa Franjo.



Nakon nagovora i kratkog druženja, u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca roditelji i djelatnici sudjelovali su na pokorničkom bogoslužju i euharistijskom klanjanju.
 
Povjerenstvo za katoličke škole i predškolske ustanove na području Zagrebačke nadbiskupije 
Ispišite stranicu: