HR

Aktualnosti

Objavljeno: 07.03.2016.

Korizmena duhovna obnova sudionika Kristove muke



Korizmena duhovna obnova za sve sudionike uprizorenja Kristove muke u Zaprešiću započela je u subotu 5. ožujka u kripti crkve sv. Ivana Krstitelja. Nakon uvodne molitve duhovni nagovor na temu „Isusova kušnja u pustinji“ imao je zaprešićki dekan i župnik vlč. Ivan Frkonja.  

Vlč. Frkonja odmah je u svom uvodnom govoru upitao sudionike obnove: „Što za vas znači biti kršćani? “Vjerujem da ćete se svi složiti da biti kršćanin znači biti što slični Isusu Kristu. To znači koliko je to moguće živjeti i nasljedovati Isusa Krista u svojoj svakodnevnici“.

Svaka duhovna obnova ima za cilj da nam pomogne da ispravan način živimo svoje kršćanstvo i svoje obveze u obitelji i društvo u kojem smo poslani“, naglasio je predavač.

Pročitavši evanđeoski odlomak o Isusovoj kušnji u pustinji (LK 4, 1-12) vlč. Frkonja u svom daljnjem predavanju istaknuo je kako je svaki čovjek u napasti da podlegne izazovima materijalizma, slave i časti a posebno u ovom našem vremenu.



„Korizmeno vrijeme je milosno, a Crkva nas uči odricanju; svaki post ili bilo koja žrtva trebaju uvijek biti namijenjeni i stavljeni u službu drugoga“. Nakon prigodne okrepe sudionici duhovne obnove pridružili su se inicijativi „24 sata za Gospodina“.

Prigodno razmatranje od sv. Faustine Kowalske pred Presvetim Oltarskim Sakramentom na temu Božje milosrđe svim sudionicima održala je s. Ozana Krajačić, a u spontanom izričaju molila za sve sudionike Muke Kristove i njihove obitelji.



Vrhunac ove duhovne obnove bilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio prof. Ilija u crkvi sv. Ivana Krstitelja. Uprizorenje Kristove muke bit će na Nedjelju muke Gospodnje – Cvjetnicu, 20. ožujka u zaprešićkim Novim Dvorima u 16 sati u organizaciji Udruge "Stepinčeva oaza mira" i Župe sv. Petra apostola – Zaprešić I.  


Ilija Nikolić
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: