HR

Aktualnosti

Objavljeno: 09.03.2024.

Korizmena duhovna obnova održana u Župi bl. Alojzija Stepinca, Bestovje – Novaki – Rakitje

Korizmena duhovna obnova za sve uzraste održana je u subotu 9. ožujka u Župi bl. Alojzija Stepinca, Bestovje - Novaki - Rakitje.

Program je započeo molitvom krunice, nakon toga je uslijedilo misno slavlje koje je predvodio župnik domaćin vlč. Božidar Cindori u koncelebraciji s vlč. Ivanom Gretićem, župnikom in solidum i vlč. Mijom Matoševićem, supsidijarom u Župi Stupnik - Lučko. U ispunjenoj crkvi pjevanje su animirali svi župni zborovi: zbor „Credo“, zbor „Gloria“, dječji zbor „Stepinčevi mališani“ te župni zbor odraslih, a tijekom cijelog programa bila je i prilika za ispovijed.

Na misnom slavlju propovijedao je vlč. Gretić koji je misna čitanja i naviješteno evanđelje povezao s problematikom današnjice u kojoj ljudi sebe ne cijene i ne prepoznaju vlastitu vrijednost. "Isus je propovijedao milosrdnu ljubav prema svima pa i grešnicima, i upravo ta ljubav", istaknuo je vlč. Gretić, "čini svakoga čovjeka vrijednim poštovanja jer samo Bog najbolje poznaje ljudsko srce."

Nakon misnog slavlja kantautor duhovne glazbe Alan Hržica predvodio je nagovor i izrekao svoje svjedočanstvo obraćenja i dolaska do Boga. Zatim je uslijedilo klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom i slavljenjem koje je također animirao Alan Hržica sa svojim suradnicima, ali i svima okupljenima.

Zadnja točka ove korizmene duhovne obnove bila je blagoslov kipa Majke Božje Bistričke u dvorani Sv. Antuna, nakon kojeg je uslijedila okrijepa za sve okupljene.
 
Župa Bl. Alojzija Stepinca (BNR)
Ispišite stranicu: