HR

Aktualnosti

Objavljeno: 09.05.2024.

Koncert o 30. godišnjici postojanja zbora Izvor u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog

Svečanim koncertom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u utorak 7. svibnja proslavljen je 30. rođendan zbora Izvor, župnog zbora Župe sv. Josipa, Zagreb - Trešnjevka.

Nakon uvodnog pozdrava župnika vlč. Damira Ocvirka uslijedio je splet pjesama po kojima je prepoznatljiv glazbeni opus zbora Izvor. Zborsko pjevanje uljepšao je scenski nastup zboraša i prigodna rasvjeta koja je pratila svaku pjesmu na drugačiji način uz veliki videozid na kome se izmjenjivala scena s fotografijama, natpisima i kratkim izjavama pjevača.

Na repertoaru koncerta bile su duhovne šansone, hitovi Oliverove glazbe te energični gospel po kojem je Izvor poznat i izvan granica zemlje.

Zbor Izvor djeluje u Župi svetoga Josipa već trideset godina, a od samoga početka vodi ga Ivana Jelinčić, r. Šurina. Osim po pjevanju na nedjeljnom euharistijskom slavlju u 12 sati, zbor je poznat i po vlastitim koncertima te suradnjama s vrhunskim svjetskim i domaćim izvođačima. Među suradnjama na koje su članovi zbora posebno ponosni su one s Howard Gospel Choirom, Glorijom Gaynor i Oliverom Dragojevićem. O kvaliteti zbora govori i činjenica da je nastupio u završnici emisije Do posljednjeg zbora Hrvatske radiotelevizije.

Tijekom koncerta u prigodnom govoru voditeljica zbora je istaknula: „Neizmjerno se veselimo ovom koncertu! Izvor čine pojedinci, ali zajedno smo zapravo jedna velika obitelj.“

Župa sv. Josipa, Zagreb - Trešnjevka


 
Ispišite stranicu: