HR

Aktualnosti

Objavljeno: 02.08.2016.

Kardinal Bozanić uputio pismo sućuti povodom smrti kardinala Macharskog


Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, uputio je u utorak 2. kolovoza 2016. godine kardinalu Stanislawu Dziwiszu, nadbiskupu Krakowa pismo sućuti povodom smrti kardinala Franciszeka Macharskog, nadbiskupa Krakowa u miru.

Kardinal Macharski, nasljednik sv. Ivana Pavla II., pape na mjestu nadbiskupa Krakowa, preminuo je u utorak 2. kolovoza 2016. godine u 89. godini života.

Kardinalovo pismo sućuti prenosimo u cijelosti:

Uzoriti gospodine,

primio sam tužnu vijest o blagom odlasku dragog Kardinala Franciszeka Macharskog, Vašeg Prethodnika u visokoj dužnosti Krakovskog nadbiskupa. Svoju iskrenu sućut upućujem Vama, cijeloj Krakovskoj nadbiskupiji, dragom poljskom narodu i svima ožalošćenima.

Uzdižem žarke molitve za pokoj izabrane duše pokojnog Kardinala. Neka mu Gospodin, kojemu je poznata njegova požrtvovnost u pastoralnoj službi i velikodušnost prikazivanja, udijeli nagradu obećanu slugama dobrima i vjernima Evanđelju, primajući ga u radost i vječni mir.

Oni koji su susreli i cijenili mnogopoštovanog Kardinala, upoznali su ga kao vjernog služitelja Evanđelja i Crkve. Duboko je i iskreno bilo zajedništvo Kardinala Macharskog sa Svetim Ocem, Svetim Papom Ivanom Pavlom II. Hrvatska se zahvalno sjeća posjeta Kardinala Macharskog.

Zahvaljujući Gospodinu na životu i djelovanju ovog gorljivog pastira, u zajedništvu molitve i u nadi koju nam daje Krist, naš Život i Uskrsnuće, ostajem s osjećajima bratske blizine
     
      Vašoj Uzoritosti
      odan u Gospodinu

      kardinal Josip Bozanić
      nadbiskup zagrebački






Ispišite stranicu: