HR

Aktualnosti

Objavljeno: 09.01.2016.

Kardinal Bozanić susreo latinskog patrijarha jeruzalemskog Fouada Twala



Predvodeći sudionike hodočašća prosvjetnih djelatnika Zagrebačke nadbiskupije u Svetu Zemlju, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u subotu 9. siječnja s latinskim patrijarhom Jeruzalema Njegovim Blaženstvom mons. Fouadom Twalom.

Pozdravljajući mons. Twala uime nazočnih hodočasnika, kardinal Bozanić je istaknuo da su hodočasnici među kojima je najviše prosvjetnih djelatnika došli u Svetu Zemlju, koja je sveta zemlja svih kršćana, te je izrazio radost zbog susreta s mons. Twalom i mogućnošću da hodočasnici upoznaju život kršćana na prostoru Svete Zemlje čija nazočnost u tim krajevima mnogo znači.



Kardinal Bozanić je istaknuo i da je dolazak hodočasnika iz Hrvatske izraz blizine sa svim kršćanima koji tu žive u nimalo laganoj situaciji.

Veoma smo zahvalni Kardinalu jer vaša nazočnost govori da nismo prepušteni i da postoji zajedništvo među nama, rekao je mons. Twal, predstavivši nadalje situaciju kršćana u Svetoj Zemlji i opisavši je veoma teškom zbog mnogih razloga, a ponajviše zbog velikog iseljavanja.
Ispišite stranicu: