HR

Aktualnosti

Objavljeno: 26.04.2019.

Kardinal Bozanić primio prof. dr. sc. Matu Granića, posebnog savjetnika Predsjednice RH



Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u petak 26. travnja 2019. godine u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu prof. dr. sc. Matu Granića, posebnog savjetnika predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar-Kitarović.

Na susretu, u kojem je gospodin Granić poklonio kardinalu Bozaniću svoju najnoviju knjigu „Diplomatska oluja“, razgovaralo se o temama vezanim uz povijesne okolnosti nastanka i međunarodnog priznanja Republike Hrvatske te o aktualnim izazovima za hrvatsku Državu i društvo.



Kardinal Bozanić zahvalio je gospodinu Graniću što je u svojoj najnovijoj knjizi, kao neposredni svjedok vremena nastanka i oslobođenja Hrvatske, iznio svoja svjedočanstva.

„Vaša svjedočanstva važna su za povijesnu istinu o našoj prošlosti kako za sve suvremenike tih povijesnih događanja, tako i za nove naraštaje koji nikad ne smiju zaboraviti tu istinu, jer i u sadašnjosti kao i u budućnosti postojat će oni koji će svojim nastojanjima pokušavati zamagliti povijesne činjenice i nametnuti neku svoju istinu“, rekao je Kardinal.



Gospodin Granić kardinalu Bozaniću je zahvalio za doprinos što ga Crkva daje u oblikovanju hrvatskog društva kao pravednog, demokratskog i uspješnog.

„Sveta Stolica i crkvene institucije u Hrvatskoj, posebno zagrebački nadbiskup Sluga Božji kardinal Franjo Kuharić, nose neizbrisive i ključne uloge u nastanku Hrvatske“, istaknuo je gospodin Granić.


Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: