HR

Aktualnosti

Objavljeno: 13.04.2016.

Kardinal Bozanić predslavio euharistijsko slavlje u svetištu sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu



Od 10. do 13. travnja 2016. u Marijinom domu u Lužnici održavao se Izvanredni provincijski kapitul Hrvatske provincije svetoga Jeronima franjevaca konventualaca. Posebnost ovoga Kapitula je u tome što je okupio gotovo svu braću iz Provincije koja djeluju u Domovini i inozemstvu.



Središnja tema Izvanrednog kapitula bila je Misije i nova evangelizacija, ali također dosta se prostora posvetilo razgovoru o prisutnostima franjevaca konventualaca i preispitivanju nazočnosti u nekim mjestima kao i promišljanju o našem franjevačkom identitetu.



U utorak trećega dana Kapitula, sva braća koja su bila na Kapitulu hodočastila su u svetište sv. Antuna Padovanskoga na Sveti Duh u kojem su sudjelovali u pobožnosti trinaest utoraka u čast sv. Antuna.



Svečano euharistijsko slavlje predslavio je uzoriti kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački.



Na početku svete mise, župnik župe sv. Antuna fra Martin Jaković pozdravio je kardinala Josipa Bozanića zaželjevši mu dobrodošlicu u zagrebačko svetište sv. Antuna Padovanskoga na ovaj jedinstveni događaj koji je okupio gotovo svu braću iz Provincije.



Uzoriti Kardinal u svojoj homiliji istaknuo je da čovjek današnjice traga za znakovima.



Kršćanin, koji zna da je Gospodin Isus prisutan u životu svakoga čovjeka, u njemu pronalazi snagu, radost i mir.



Isus Krist je jedini pravi znak za pravi hod kroz vlastiti život.



Posebno je pozdravio svu prisutnu braću franjevce konventualce te im zahvalio za ustrajno i strpljivo služenje u Crkvi i nemjerljiv doprinos na području pastoralnog, kulturnog, umjetničkog i znanstvenog djelovanja u Hrvatskoj i inozemstvu.



Na kraju euharistijskog slavlja, provincijalni ministar fra Josip Blažević, zahvalio je uzoritom Kardinalu što je predslavio euharistijsko slavlje te svojom prisutnošću izrazio blizinu i podršku.



Tom prigodom provincijalni ministar uručio je prigodni dar uzoritom Kardinalu kao spomen na ovaj jedinstveni događaj.



fra Vladimir Vidović
Ispišite stranicu: