HR

Aktualnosti

Objavljeno: 22.03.2016.

Kardinal Bozanić najavio dolazak tijela svetog Leopolda Bogdana Mandića u Zagreb



Predvodeći na Cvjetnicu pobožnost križnog puta na ksaverskoj kalvariji, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u svom je nagovoru najavio da će tijelo hrvatskog sveca, svetog Leopolda Bogdana Mandića od 13. do 17. travnja boraviti u Zagrebu, te pozvao vjernike da sudjeluju u tim radosnim susretima sa svetošću koja i danas snažno zrači Božjim milosrđem.
 
Svečani doček njegova tijela bit će u srijedu, 13. travnja 2016. godine, na trgu ispred zagrebačke prvostolnice, u 17 sati. Zatim će se tijelo unijeti u katedralu gdje će se slaviti bogoslužje Večernjih pohvala. Sljedeći dan u četvrtak, 14. travnja 2016. godine, tijelo svetog Leopolda Bogdana Mandića cijeli će dan biti izloženo u prvostolnici, sa stalnom mogućnošću svete ispovijedi. Tijekom dana slavit će se svete mise po rasporedu, a središnja će biti navečer u 19 sati.

Nakon te mise bit će ispraćaj Svečeva tijela prema crkvi svetog Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Dubravi. U toj crkvi, kojoj je On naslovnik, njegovo će tijelo ostati izloženo tri puna dana. Euharistije će se slaviti po rasporedu, a bit će i trajna mogućnost za svetu ispovijed.
 
Kako je istaknuo Kardinal, pohod crkvama u kojima će biti izloženo tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića povezan je s posebnim jubilejskim oprostom uz uobičajene uvjete.
 
 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: