HR

Aktualnosti

Objavljeno: 18.01.2016.

Kardinal Bozanić krstio sedmo dijete obitelji Dorotić



FOTOGALERIJA

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u nedjelju, 17. siječnja 2016. godine euharistijsko slavlje u Župi sv. Petra i Pavla u Velikoj Gorici, tijekom kojeg je krstio Nikolu, sedmo dijete obitelji Dorotić.

U svojoj je homiliji Kardinal istaknuo povezanost događaja Krštenja Gospodinova s događajem opisanim u evanđelju današnjeg dana u Kani Galilejskoj.



U tim se događajima, rekao je Kardinal, otkriva tko je Isus, objavljuje se njegova slava i učenici povjeruju da je on Krist. Naglasio je kako zajednica koja započinje svadbom, po Božjem blagoslovu izrasta u obiteljsku zajednicu.

U toj zajednici, nastavio je Kardinal, prisutan je Isus Krist, a novorođeni članovi krštenjem se pritjelovljuju Kristu. Oni obogaćuju Crkvu, obitelj i čitav narod – zaključio je kardinal Bozanić.



Na kraju misnog slavlja Kardinal je poklonio majci malenog Nikole krunicu Svetog Oca pape Franje da mu je preda na dan njegove prve svete pričesti, dok je ocu poklonio Bibliju.



Zahvaljujući Kardinalu na dolasku u velikogoričku župu, domaći župnik vlč. Dragutin Kujavec istaknuo je važnost obitelji kao najboljeg mjesta za očuvanje zdravog života mladih i najsigurnije svjetlo koje ih vodi kroz život.



Nakon euharistijskog slavlja, kardinal Bozanić je u pratnji nekoliko članova župnih vijeća razgledao župnu crkvu, te bio gost za obiteljskim stolom obitelji Dorotić i Radić, čije je članove pozvao da i dalje njeguju obiteljske, bratske i sestrinske vrijednosti.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: