HR

Aktualnosti

Objavljeno: 27.04.2019.

Kardinal Bozanić čestitao Uskrs pravoslavnom mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom gospodinu Porfiriju Periću

 

Zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić uputio je u povodu svetkovine Uskrsa čestitku njegovom Visokopreosvećenstvu gospodinu Porfiriju Periću, pravoslavnom mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom, svećenstvu, monaštvu i pravoslavnim vjernicima povjerenim njegovoj pastirskoj službi:

"Primio sam Vašu čestitku prigodom Uskrsa, na kojoj od srca zahvaljujem te u radosti i nadi Krista Uskrsloga Vama, Vašem svećenstvu i monaštvu te povjerenim Vam vjernicima želim sretan i blagoslovljen Uskrs!

Kristovo uskrsnuće najveći je dar Božje ljubavi, koja ispunja nadom i blagoslovom. Isus uskrsli i živi djeluje i danas među nama nadahnjujući, pročišćujući i učvršćujući zalaganja svojih vjernika.
           
U zahvalnosti Kristu što nas ispunja uskrsnom radošću i sigurnošću, molimo jedni za druge da budemo istinski nositelji vjere i nade Uskrsloga kako bismo se susretali i uzajamno prihvaćali kao Isusovi učenici.

U radosnoj povezanosti uskrsne vjere, nade i ljubavi, srdačno Vas u Gospodinu pozdravljam."


Kardinal je uskrsnu čestitku uputio i Njegovoj Svetosti gospodinu Irineju, patrijarhu Srpske Pravoslavne Crkve, kao i zahvaljujući na dobivenim čestitkama uzvratio je čestitajući i episkopima Srpske Pravoslavne Crkve: mitropolitu crnogorsko-primorskom gospodinu Amfilohiju Radoviću, episkopu gornjokarlovačkom gospodinu Gerasimu, episkopu pakračko-slavonskom gospodinu Jovanu Ćulibrku, episkopu dalmatinskom gospodinu Nikodimu Kosoviću.

Zahvalio je na čestitkama i čestitao uskrsne blagdane o. Kirku Velinskom, protojereju Makedonske Pravoslavne Crkve u Zagrebu.

 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: