HR

Aktualnosti

Objavljeno: 28.04.2016.

Kardinal Bozanić čestitao Uskrs pravoslavnom mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom gospodinu Porfiriju Periću


Zagrebački nadbiskup i metropolit, kardinal Josip Bozanić, uputio je u povodu svetkovine Uskrsa, čestitku njegovom Visokopreosvećenstvu gospodinu Porfiriju Periću, pravoslavnom mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom, svećenstvu i pravoslavnim vjernicima povjerenim njegovoj pastirskoj službi:

Vaše Visokopreosvećenstvo!

Zahvaljujem Vam na uskrsnim čestitkama koje ste s dobrim željama uputili meni, mojim svećenicima i vjernicima.

Evanđelist Ivan svjedoči: »Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni« (Iv, 3,16). To predanje značilo je da će njegov Sin iz ljubavi prema čovjeku prihvatiti težinu križa, silinu ljudske mržnje, hladnoću smrti i tamu groba. No, križ nošen s povjerenjem u Oca i život predan da bi drugi živjeli, urodio je uskrsnućem. Po tom slavnom Kristovom uskrsnuću preobražen je čovjek i sav svijet. Klica zrna bačenog u zemlju izdignula se iz tame i tjeskobe u plodove pobjede nad smrću, a otisak Božjega bića, vidljiv u svemu stvorenome, postao je pečatom i zalogom vječnoga života.

Sa željom da Vas Uskrsli Gospodin ispuni radošću i mirom, upućujem srdačne čestitke za sretan i blagoslovljen Uskrs Vama, Vašem svećenstvu i monaštvu te pravoslavnim vjernicima Zagrebačko-ljubljanske eparhije.
Povezan s Vama u uskrsnoj radosti, srdačno Vas u Kristu pozdravljam.


Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: