HR

Aktualnosti

Objavljeno: 31.05.2022.

Jutarnja misa na Kamenitim vratima



U utorak 31. svibnja 2022., slaveći blagdane Pohoda Blažene Djevice Marije i Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba, jutarnja Misa na Kamenitim vratima bit će u 7 sati.

Prije Mise molit će se krunica, litanije i zavjetna molitva Majci Božjoj, a moći će se pristupiti i sakramentu svete ispovijedi.

Lik Majke Božje od Kamenitih vrata nakon jutarnje mise bit će prenesen i izložen u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca (Kaptol 28), odakle će ga mladi u 18 sati prenijeti na oltarni prostor na trg ispred Zagrebačke katedrale.

Središnje misno slavlje u 19 sati na trgu ispred Prvostolnice predvodi mons. Lazarus You Heung sik, pročelnik Kongregacije za kler, u zajedništvu sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem, drugim biskupima te svećenicima grada Zagreba.

Nakon svete mise kreće procesija u kojoj se nosi lik Majke Božje od Katedrale do Kamenitih vrata. Procesija će se kretati uobičajenim pravcem: Bakačevom ulicom, sjevernom stranom Trga bana Josipa Jelačića, Radićevom ulicom do Kamenitih vrata.

Župa sv. Marka ev., Zagreb-Gornji Grad
Ispišite stranicu: