HR

Aktualnosti

Objavljeno: 11.04.2016.

Jubilarno hodočašće vjernika župe Bistra u katedralu



Potaknuti pozivom Svetog Oca pape Franje i naših biskupa u ovoj godini Božanskog milosrđa vjernici Župe sv. Nikole biskupa iz Bistre hodočastili su u subotu, 9. travnja u zagrebačku katedralu, moleći jubilejski oprost.

Ovo je hodočašće okupilo preko šest stotina župljana svih dobi koji su u svečanoj procesiji predvođeni župnikom uz pjesmu prošli kroz Sveta vrata, obišli glavni oltar te se zaustavili u molitvi na grobu blaženoga Alojzija Stepinca.

Uz ostale vjernike u procesiji su sudjelovali i članovi brojnih bistranskih udruga u svojim uniformama i zastavama od Kulturno umjetničkog društva, nogometnog i ženskog rukometnog kluba, hrvača, lovaca, vatrogasaca, vuglenara, vinara, moto kluba, do udruge umirovljenika.

Nakon toga molitvu krunice predvodili su Prijatelji malog Isusa kojom su se vjernici pripremili za svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško. U nadahnutoj homiliji istaknuo je kako smo svi pozvani odgovoriti Gospodinu na njegovo pitanje upućeno Petru: "Petre ljubiš li me?", jer upravo je ljubav pokretač svega dobroga što smo ga pozvani činiti u životu.

Ta se pak ljubav posebno otkriva u sakramentu pomirenja i Božjem milosrđu koje je neiscrpno. Pjevanje na svetoj misi združenim su snagama predvodili članovi župnih zborova Mladih i Mješovitog zbora, a u asistenciji biskupu uz bogoslove bili su i ministranti iz župe.

Nakon svete mise predstavnici mladih izrekli su riječi zahvale ocu biskupu moleći blagoslov za cijelu župu, djecu, mlade, bračne parove, stare bolesne i nemoćne. Zahvalni Gospodinu za ovaj milosni dan vratili su se puni dojmova u Bistru osnaženi svime što su doživjeli i primili od Gospodina.


Lovro Borovec
župni medijski suradnik​ Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: