HR

Aktualnosti

Objavljeno: 04.12.2023.

Izložba kiparice Sanje Fališevac u Župi svetog Leopolda Bogdana Mandića, Ljubljanica-Voltino

Na prvu nedjelju došašća u Župi svetog Leopolda Bogdana Mandića, Ljubljanica-Voltino, otvorena je izložba "U susret svjetlosti" likovne umjetnice kiparice Sanje Fališevac.



Osvrt na stvaralaštvo ove gluhoslijepe kiparice i uvodnu riječ, uz župnika Željka Lovrića, dali su likovna kritičarka Sanda Stanačev Bajzek te profesor Marijan Jakubin, koji je i otvorio izložbu.
 
"Sanja Fališevac, kao gluhoslijepa osoba, kroz svoje stvaranje i kroz put umjetnosti upoznaje samu sebe i ona ide tim Božjim putem, duboko svjesna tko je vodi jer ona je i sama rekla da ona doista kroz svoje stvaranje vidi i čuje Boga, ona čuje onim pravim ušima i vidi onim pravim očima kojima bi i mi trebali gledati. I dokaz da "vidi i čuje Boga" ova su djela ispred nas", rekla je u svome izlaganju prof. Stanačev Bajzek.



Uz pomoć svoje asistentice Martine Domanovac, koja s kiparicom komunicira tako da joj sve izgovoreno piše na dlanu, Sanja Fališevac obratila se prisutnima riječima da joj je ovo do sada najljepša izložba i zahvalila svima na dolasku i razgledavanju izloženih djela.

Otvorenje izložbe uveličao je svojim nastupom župni ansambl predvođen profesoricom violine Renatom Novoselec.



Izložba je u pastoralnom centru Župe sv.Leopolda Bogdana Mandića, Ljubljanica-Voltino, otvorena do 27. prosinca  od 17 do 20 sati.

Marina Furjan,
župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: