HR

Aktualnosti

Objavljeno: 19.12.2023.

Iz tiska izašao novi broj Informativnog lista "Caritas"

Informativni list Caritasa Zagrebačke nadbiskupije odaslan je poštom u petak, 15. prosinca na 6.000 adresa u zemlji i inozemstvu.
 
Ovaj broj odiše posebnim ruhom obilježavanja 90. obljetnice osnutka i djelovanja Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. Većina sadržaja odnosi se na prikaze proslave devedesete obljetnice osnutka i djelovanja Ljubavi – Caritasa u Zagrebačkoj nadbiskupiji.
Odaziv i nazočnost velikog broja stručnih suradnika na okruglom stolu, brojnih uzvanika na svečanoj akademiji u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu te dobročinitelja, zaposlenika, volontera i korisnika na zahvalnom euharistijskom slavlju u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca potvrda su javnog priznanja i važnosti karitativnog djelovanja.
 
List je bogato opremljen fotografijama s događanja obilježavanja devedesete obljetnice koje govore više od riječi.
 
Od ostalih sadržaja posebno ističemo prilog o novim uslugama Caritasa – organiziranom stanovanju uz sveobuhvatnu i povremenu podršku – kao potvrdu da zagrebački Caritas neprestano osluškuje potrebe korisnika te na njih nastoji odgovoriti konkretnim djelima, projektima i uslugama.
 
„Jubileji su i prigoda poticaja za nove inicijative ljubavi i služenja potrebnima. Vjerujemo da će i jubilej 90. obljetnice osnutka i rada Caritasa Zagrebačke nadbiskupije iznjedriti nove blizine i prisutnosti među onima kojima smo poslani kao Crkva, potičući nas da ostanemo nositelji istinske humanosti u društvu poljuljanih vrijednosti“, istaknula je u Uvodniku ravnateljica Caritasa s. Jelena Lončar.
 
U ostatku sadržaja prikazane su aktivnosti povodom Trećeg svjetskog dana djedova i baka te Sedmog svjetskog dana siromaha u sklopu kojega je zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša pohodio Caritasovo prihvatilište za beskućnike te blagoslovio proširene prostore i korisnike.
 
List također donosi i izvješće o završetku obnove u potresu oštećene Caritasove Kuće sv. Franje u Vugrovcu, te tumačenje slogana i logotipa 90. obljetnice.
Besplatni primjerak Informativnog lista „Caritas“ može se nabaviti u upravi Caritasa (Babonićeva 121) u Caritasovim kućama te na ulazu u bogoslužni prostor bl. Alojzija Stepinca na Kaptolu 28.
 
List se može prelistati i preuzeti i na poveznici.


Ispišite stranicu: