HR

Aktualnosti

Objavljeno: 20.05.2019.

Istina o Domovinskom ratu u Vukovaru



U Vukovaru je održan seminar pod nazivom „Istina o Domovinskom ratu‟, pilot projekt molitvene zajednice Nanovo rođeni, u suradnji s Katoličkom karizmatskom Obnovom u Duhu Svetom koji se održao u već nekoliko gradova u Hrvatskoj. U danima od 17. do 19. svibnja je tako održan set predavanja sudionika Domovinskog rata među kojima i branitelja Vilima Karlovića koji je preživio Ovčaru.



Uz bogate nagovore o rasvjetljavanju istine i hrvatske povijesti od strane predavača, ovaj trodnevni susret obogaćen je i zagovornom molitvom za hrvatski narod i državu kroz molitve praštanja, pokajanja i zadovoljštine za grijehe. Jedan od najvažnijih i centralnih događanja ovog susreta je bila sv. Misa koju je p. Sebastijan Šujević predslavio na Ovčari u hangaru kao i klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu - prvi puta uopće nakon svih stravičnih događanja tijekom obrane i pada Vukovara 90-ih godina.



Posebno je potresno bilo svjedočanstvo Vilima Karlovića, jednog od preživjelih s Ovčare, koji je govorio o svim nemilim događajima ovog mjesta koje je osobno doživio i vidio. Mjesto obilježeno mučenjem i smrću po svetoj Misi i klanjanju zasigurno je obnovljeno i oslobođeno ovim molitvenim zagovaranjem. Susret je završio zajedničkom molitvom voditelja molitvenih zajednica iz Slavonije i Zagreba koja je potaknula suradnju i zajedništvo u zagovornoj molitvi za duhovnu obnovu cijele domovine.

 
Ispišite stranicu: