HR

Aktualnosti

Objavljeno: 31.10.2023.

Holywin u župi Krista Kralja u Domaslovcu

U utorak 31. listopada 2023., uoči svetkovine Svih svetih, u župi Krista Kralja u Domaslovcu održan je program pod nazivom „Holywin“ koji je započeo krunicom, a nakon toga je slavljena svečana sveta misa koju je predvodio regionalni vikar organizacije Opus Dei za Hrvatsku i Sloveniju, vlč. Josep Peguera Poch, u koncelebraciji sa župnikom vlč. Antom Bojanićem. Tijekom cijele večeri bila je mogućnost za svetu ispovijed.


 
Homiliju je vlč. Josep započeo pitanjem: "Tko je svetac? Je li to osoba koja puno moli, čini čuda? Ne! Svetac je onaj kojemu je Isus najbolji prijatelj. Ako želimo biti sveti, budimo s Isusom najbolji prijatelji. To možemo svi. Kako? Vrlo jednostavno. Svi mi imamo prijatelje. Igramo se s njima, idemo u školu, na posao, družimo se, veselimo. Što više vremena provodimo s prijateljem, to smo si s njim bolji. Tako je i s Isusom: što više vremena provodimo s Njim, to smo bolji prijatelji. Kroz jutarnju molitvu, molitvu krunice, u svetoj misi, kada nešto radimo, čitamo... - uvijek Isusa uključujemo da bude s nama, on je uvijek kraj nas. Trenutak odluke da svaki dan bude s Isusom u svetoj misi za sv. Josemariju je bio kada je ugledao bosonogog karmelićanina kako po najvećem snijegu ide u crkvu. Ta njegova žrtva Josemariju je potaknula biti stalno s Isusom. Pitao je uvijek iznova Isusa: „Što želiš, Isuse, od mene?“ Tako se i mi moramo pitati svaki dan. Najkraći put do Isusa je preko Marije", zaključio je vlč. Josep.


 
Nakon svete mise mladi i djeca iz Župe pripremili su predstavu o životu svetog Josemarije Escrive. Kako je Josemaría svetac svakodnevice, prikazali su u predstavi puno crtica iz njegovog života, kako je djelovao gdje god se nalazio. Po završetku su svi prisutni otpjevali pjesmu Djeluj kroz mene. Svi su sudionici dobili sličice sv. Josemarije i molitve kako bi nakon ovog susreta u molitvi tražili njegov zagovor. Međusobno druženje se nastavilo u vjeronaučnoj dvorani, a druženje s Isusom nastavilo se cjelonoćnim klanjanjem pred Presvetim koje je trajalo do jutarnje svete mise.


 
Tekst: Ivana Vlahović
Foto: Marijan Rešetar i Nikolina Crnković Bizečki
Ispišite stranicu: