HR

Aktualnosti

Objavljeno: 15.09.2023.

Hodočasnici iz Poljske posjetili Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu

Pedesetak hodočasnika iz Gdanjske nadbiskupije predvođeni vlč. Krisztofom Hapkom, župnikom Župe bl. Jerzy Popiełuszka i vlč. Januszom Matheom župnikom Župe sv. Ivana Krstitelja posjetili su Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu u petak 15. rujna.



Putujući Europom posjetili su Brezje i Bled u Sloveniji. Na putu prema katoličkim svetištima u Crnoj Gori, odnosno Zaljevu hrvatskih svetaca u Boki Kotorskoj zaustavili su se u Nacionalnom svetištu svetog Josipa gdje su slavili misno slavlje. Uz navedena mjesta, u Hrvatskoj još planiraju posjetiti i razgledati vjerske, povijesne i kulturne znamenitosti Zadra.



Istog dana Josipovo svetište posjetio je i pavlin s Jasne Gore u Czestochowi fr. Tomasz Mordzialek, OSPPE u pratnji fr. Gaudencija Spetića, OSPPE.



Svim hodočasnicima mons. Antun Sente približio je važnost Nacionalnog svetišta te ih upoznao s mnogim uslišanjima koja su Josipovi štovatelji upravo ovdje izmolili te dodao kako je lijepo i znakovit da na današnji dan kada se prisjećamo 49. obljetnice posvećenja ove crkve po rukama kardinala Franje Šepera, pročelnika kongregacije za nauk vjere ovu crkvu posjećuju ne samo Karlovčani, Hrvati, nego Poljaci, odnosno drugi narodi.

Župa BDM Snježne
Ispišite stranicu: