HR

Aktualnosti

Objavljeno: 02.04.2024.

Hodočašće župljana župa Velika Erpenja i Veliko Trgovišće

Župljani Župe Velika Erpenja i Župe Veliko Trgovišće hodočastili su na Uskrsni ponedjeljak 1. travnja u Fužine i Krašić.

Vlč. Luka Slijepčević, župnik obiju župa, svoje je župljane pozvao na „hodočašće u nepoznato“. S povjerenjem u župnika, sedamdesetak župljana krenulo je na hodočašće ne znajući kamo idu, sve dok nisu došli do prvog odredišta, Fužina.

U Fužinama su posjetili župnu crkvu svetog Antuna Padovanskog, gdje su s vjernicima iz fužinske župe sudjelovali u misnom slavlju koje je predvodio vlč. Slijepčević uz koncelebraciju župnika domaćina vlč. Roberta Riemanna. Po završetku misnog slavlja vlč. Slijepčević prigodno je vlč. Riemannu zahvalio na gostoprimstvu, a hodočasnici su nastavili druženje uz zajedničko blagovanje i šetnjom oko jezera Bajer i Lepenica.

Na povratku su posjetili Krašić, rodnu župu bl. Alojzija Stepinca. Ovdje su razgledali župnu crkvu Presvetog Trojstva i upoznali se s nekoliko detalja iz života bl. Stepinca. Nakon što su zajedno izmolili molitvu za proglašenje Stepinca svetim, obišli su i razgledali Spomen-dom kardinala Alojzija Stepinca.

Župnik Slijepčević je na kraju hodočašća izrazio svoje zadovoljstvo time što su vjernici iz obje njegove župe hodočastili zajedno i tako pokazali plodove njegovog nastojanja da poveže svoje dvije župe.

Željka Žigman
Ispišite stranicu: