HR

Aktualnosti

Objavljeno: 03.03.2018.

Hodočašće Đakovačko-osječke nadbiskupije bl. Alojziju Stepincu

Pod geslom Najsvjetliji lik si nam! u subotu 3. ožujka 2018. održat će se Veliko hodočašće Đakovačko-osječke nadbiskupije bl. Alojziju Stepincu u Zagreb i Krašić. Tim povodom nadbiskup Đuro Hranić uputio je okružnicu i poziv svim vjernicima svećenicima, redovnicima, redovnicama Đakovačko-osječke nadbiskupije, u kojima ih potiče na polazak na hodočašće te na duhovnu pripravu za njega.

Okvirni raspored hodočasničkog dana: Prva hodočasnička postaja - Krašić: polazak u jutarnjim satima; u prijepodnevnom vremenu posjet Blaženikovu rodnom Krašiću. U 10,30 za sve nazočne bit će prigodna hodočasnička pobožnost u župnoj crkvi. Središnja zajednička hodočasnička postaja – Katedrala u Zagrebu: Polazak iz Krašića (najkasnije u 12); predvidjeti dolazak u središte Zagreba, tj. do katedrale oko 14 sati; u 14,30 sati započet će zajednička pobožnost u katedrali; u 14,45 procesijski ulazak skupina u narodnim nošnjama, ministranata i sestara redovnica; u 15 sati ulazna procesija svećenika koncelebranata s predsjedateljem i svečana hodočasnička sv. Misa (15 – 16,30); poslije Mise zavjetni ophod župâ i zajednica do Blaženikova groba; kratki program ispred katedrale; mogućnost posjeta Stepinčevu spomen-muzeju kraj katedrale; vrijeme za odmor te povratak kućama.

Poziv na sudjelovanje u ovome hodočašću upućen je i svim vjernicima grada Zagreba koji potječu iz župâ Đakovačko-osječke nadbiskupije, koji su svojim porijeklom, rođenjem i djetinjstvom vezani uz Slavoniju, Baranju i Srijem, kao i studentima s ovih područja koji studiraju u Zagrebu. (IKA)
Ispišite stranicu: