HR

Aktualnosti

Objavljeno: 22.02.2016.

Gostovanje udruge Regoč u Sesvetama



Na Drugu korizmenu nedjelju, 21. veljače Župa Svih Svetih u Sesvetama na svetim je misama u 9.30 i 11 sati ugostila udrugu Regoč.

To je udruga iz Slavonskog Broda koja pomaže osobama s mentalnom retardacijom. Glavni zadaci Udruge su poboljšanje kvalitete života osoba s mentalnom retardacijom i njihovih obitelji, prevencija institucionalizacije te senzibilizacija zajednice za potrebe osoba s mentalnom retardacijom.

U okviru Udruge svakodnevno djeluje i dnevni boravak kroz koji se štićenici udruge uče aktivnostima svakodnevnog života (higijena, kuhanje, spremanje...), uključuju se u radne aktivnosti s privatnim tvrtkama i sudjeluju u raznim radionicama.



Za vrijeme propovijedi, scenski su uprizorili biblijsku prispodobu o milosrdnom ocu. Rezultat je to, kako je naglasio trajni đakon Robert Čabraja na čiji je prijedlog Udruga došla u Sesvete, marljivog i vrijednog rada članova Udruge.

Podsjetio je vjernike kako se nalazimo u Godini milosrđa te su upravo ovo prilike u kojima se može pokazati i iskazati milosrđe prema onima koji su u potrebi.

Iva Kolak
   župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: