HR

Aktualnosti

Objavljeno: 11.02.2018.

Gospa Lurdska u vivodinskoj župi



U nedjelju, 11. veljače 2018. u vivodinskoj župi proslavljena je Gospa Lurdska. „Čuli smo u današnjem evanđelju kako gubavac pristupa odvažno k Isusu: Ako hoćeš, možeš me očistiti!“, započeo je tumačenje Božje riječi župnik Markač te nastavio da se i nama tako dogodi u životu da nas netko nešto zamoli i mi jednostavno ne možemo odbiti.

Tako je i Isus, posve ganut, odgovorio: Hoću, očisti se! Gubavac biva izliječen i oslobođen svoje bolesti. Nadalje je župnik istaknuo da bismo i mi trebali tako u svim svojim potrebama odvažno i hrabro pristupati Isusu umjesto da trošimo imetak na nadriliječnike i lažne nade, jer jedini pravi liječnik je Isus. Osvrćući se na blagdan Stepinčeva, potakao nas je da se ugledamo u primjer blaženika Stepinca koji je na samrti svjestan svog odlaska vječnom Ocu zatražio svijeću te blago preminuo u Gospodinu. A umjesto toga mnogi rođaci, znajući da im je bližnjem došao trenutak smrti, izbjegavaju to priznati te obećavajući lažnu nadu, ne pozivaju svećenika koji bi podijelio umirućem zadnje sakramente.

"Ohrabreni Božjom riječju i nahranjeni Kruhom života budimo i mi primjerom pravih kršćanina poput svete Bernardice i blaženog Stepinca po zagovoru Blažene Djevice Marije", završio je blagoslovom velečasni Markač u kapeli Gospe Lurdske u selu Belošići u župi svetog Lovre Vivodina.

Sanja Benković-Marković
Ispišite stranicu: