HR

Aktualnosti

Objavljeno: 05.11.2023.

Filipinsko krštenje u Župi sv. Blaža

U nedjelju 5. studenoga u crkvi svetoga Blaža u Zagrebu kršten je Zackero Jayceen, jednogodišnji sin filipinskih roditelja. Krštenje je bilo u sklopu misnog slavlja na engleskom jeziku na kojemu se okupilo 150 vjernika od kojih su većina Filipinci koji žive i rade u Hrvatskoj. Obitelj novokrštenika je nakon mise organizirala druženje i zakusku s filipinskim jelima za sve okupljene u prostorijama župe.



Bilo je ovo četvrto krštenje filipinskog djeteta u Župi sv. Blaža ove godine. U toj župi Povjerenstvo za pastoral migranata i turista Zagrebačke nadbiskupije pruža pastoralnu skrb za vjernike strance kojima je zbog jezika otežano uključiti se u hrvatske vjerničke zajednice. Osim svetih misa i mjesečnih druženja, tu se održava redovna katehetska priprava za sakramente za djecu i odrasle na engleskom jeziku. Također, ove je godine za strance organizirana priprava za vjenčanje i dva hodočašća (Sinj-Solin i Ludbreg-Križevci).






Svete mise na engleskom jeziku slave se redovito nedjeljom na dvije lokacije u Zagrebu, u crkvi svetoga Blaža u 12.30 sati i u crkvi Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu u 17 sati.
Anđelko Katanec
Foto: Daniel Rodriguez Kargacin
Ispišite stranicu: