HR

Aktualnosti

Objavljeno: 01.10.2018.

Europski košarkaški prvaci otvorili Katoličku košarkašku ligu



U subotu 29. rujna u dvorani OŠ Soblinec Katolička košarkaška liga ugostila je kadetsku košarkašku reprezentaciju Hrvatske - najbolje europske košarkaše u kategoriji do šesnaest godina.

Tako su hrvatski reprezentativci odigrali utakmicu sa selekcijom Katoličke košarkaške lige 3x3 čime je službeno počela pastoralno sportska sezona.

Na samom dolasku svi igrači su se okupili u crkvi Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije u Soblincu, gdje ih je primio domaći župnik vlč. Lastovčić i povjerenik za pastoral športaša Zagrebačke nadbiskupije trajni đakon Marijan Spehnjak.

Nakon uvodnog pozdrava, molitve i blagoslova vlč Lastovčića, povjerenik za pastoral sportaša uputio je svim igračima riječi podrške, te je u ime Zagrebačke nadbiskupije predao europskim prvacima prigodne poklone.



Nakon blagoslova igrači su se uputili u sportsku dvoranu OŠ Soblinec, gdje su uz doček mažoretkinja istrčali na teren.

Igrači Katoličke košarkaške lige su zajedno s okupljenim gledateljima imali prilike vidjeti na djelu najboljeg igrača europskog prvenstva Roka Prkačina, kapetana i glavnog centra reprezentacije Mateja Bošnjaka, jednog od najboljih europskih plejmejkera Filipa Paponju, te izuzetnog tehničara Hrvoja Majcunića i izvanrednog šutera Lukšu Buljevića.

Utakmica je protekla u fair play borbi s mnoštvom kreativnih poteza mladih košarkaša s jedne i druge strane, a rezultat je završio na strani europskih prvaka.

Selekciju Katoličke košarkaške lige predvodio je Domagoj Rezo koji je ujedno i fizioterapeut nacionalne selekcije.

Nakon utakmice slijedilo je druženje i neformalni razgovor tijekom kojeg su hrvatski reprezentativci istaknuli važnost zajedništva te kako su u svim poteškoćama i napetostima prvenstva vjerovali u uspjeh. (MS)
 
Ispišite stranicu: