HR

Aktualnosti

Objavljeno: 05.03.2016.

Dvadeset i četiri sata za Gospodina na Svetom Duhu



U Župi sv. Antuna Padovanskoga, na poticaj pape Franje održala se 4. i 5. ožujka molitvena inicijativa „24 sata za Gospodina“ koja je započela pobožnošću križnoga puta koju su animirali članovi Franjevačke mladeži mjesnoga bratstva „Sveti Duh“.

Nakon euharistijskoga slavlja izložen je Presveti Oltarski Sakrament, a nakon jednosatnog klanjanja u crkvi, Presveto je preneseno u kapelicu sv. Križa gdje je bilo izloženo cijelu noć i cijeli subotnji dan.

Molitvom Povečerja u 21 sat zahvalilo se Bogu za darovani dan i molilo oproštenje, a zatim su do ponoći klanjanje pred Presvetim animirali članovi molitvenih zajednica „Živa voda“ i „Prijatelj Isus“ te članovi Franjevačkoga svjetovnoga reda i Franjevačke mladeži. Do ponoći je bila prilika za pristupanje sakramentu pomirenja, a tijekom dana prilika je bila od 07.00 do 09.00 te od 18.00 do 20.00 sati.

Od ponoći do 18.00 sati klanjanje je bilo u tišini uz čitanje poglavlja Evanđelja po Luki svaki puni sat. U 6.15 sati s okupljenom samostanskom zajednicom samostana Svetoga Duha molila se Služba čitanja i Jutarnja. Od 08.00 do 09.00 uz Presveto su bdjeli članovi molitvene zajednice „Neprestano moli“, a tijekom cijeloga dana – kao i noći – u molitvi su se izmjenjivali brojni vjernici i fratri samostana, vjeroučenici svih razreda u pratnji s. Ljubice Bosilj, ministranti i mnogi drugi.

U 15.00 sati, poslije molitve Srednjega časa, vjernici su imali priliku moliti pobožnost Milosrdnom Isusu.

Molitvena inicijativa završila je u 18.30 sati prijenosom Presvetoga u crkvu gdje se slavila Prva Večernja IV. korizmene nedjelje.

Župno osoblje i braća samostana zahvaljuju svima koji su sudjelovali u ovoj molitvenoj inicijativi.
Ispišite stranicu: