HR

Aktualnosti

Objavljeno: 10.03.2016.

Duhovno-sportski susret stolnotenisača



U srijedu, 9. ožujka 2016., Župa bl. Alojzija Stepinca u Budaševu i Sisačka biskupija, bili su domaćini duhovno-sportskog susreta selekcija Katoličke stolnoteniske lige Sisačke biskupije i selekcije Katoličke stolnoteniske lige Zagrebačke nadbiskupije.

Zagrebački stolnotenisači u Sisak su stigli pojačani i predsjednikom Hrvatskog stolnoteniskog saveza g. Zlatkom Pospišem, koji je na poseban način dao podršku djelovanju KSTL Sisačke biskupije.

Riječi pozdrava i dobrodošlice gostima iz Zagreba uputio je sisački biskup, mons. Vlado Košič koji je ovaj duhovno-sportski susret otvorio molitvom i stolnoteniskim mečom s predsjednikom Pospišem. Nakon toga sportaši su krenuli s natjecateljskim programom u kojem je Zagrebačka nadbiskupija slavila tijesnim rezultatom 4:2.

Nakon sportskog dijela programa članovi KSTL Zagrebačke nadbiskupije i Sisačke biskupije predvodili su molitve križnoga puta, a nakon toga je slijedila sveta misa koju je predvodio vlč. Krešo Bulić uz asistenciju t.đ. Marijana Spehnjaka, povjerenika za pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije.

U prigodnoj homiliji vlč. Krešo se osvrnuo na potrebu sportskog načina života, te potrebu razvijanja kreposti koje su u sportskom djelovanju prisutne i koje valja implementirati u duhovnu životnu svakodnevicu.  
 
Nakon sportskog susreta i duhovne okrijepe, sportaši su se zadržali u zajedničkom druženju. (MS)
Ispišite stranicu: