HR

Aktualnosti

Objavljeno: 24.03.2019.

Duhovna obnova u Kotarima



Vjernici katolici korizmeno vrijeme intenzivnije žele proživjeti zbližavajući se s Kristom, te se kroz pobožnost Križnoga puta poistovjećuju s patnjom koju je Spasitelj Isus Krist podnio za sve nas. Tako je Bratovština Marije Kraljice Hrvata iz Palačnika pored Ruda, predvođena župnikom vlč. Darkom Banfićem krenula 23. ožujka, 2019. na križni put od Palačnika do Kotara.



Put je vodio od pila Kraljice Hrvata na Palačniku do vrha Oštrc, pa preko prijevoja Poljanice i Bukovja do Kotara. Nimalo lagana trasa puta bila je pravi izazov za tjelesnu spremnost sudionika, a drveni križ koji su izmjenjujući nosili, dodatno je bio poticaj za jače promišljanje Kristove muke. Na kraju križnog puta, u župnoj crkvi sv. Leonarda u Kotarima sa župnikom su slavili Svetu Misu, te u sabranosti obavili i pobožnost klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu.



Večernje druženje nastavili su u prostorima samostana, te u molitvi i razmišljanju prema župnikovim nagovorima, dodatno razmatrali put Kristove muke i žrtve. Tako duhovno obogaćeni učvrstili su svoju vjeru i spremnost životom svjedočiti pripadnost Katoličkoj Crkvi. Kako bi doživljaj bio potpun, u samostanu su i prespavali, te su nedjelju združeni sa svojim obiteljima, zajedno slavili Svetu Misu u 11 sati. Uslijedio je zajednički ručak, te povratak kućama, svakodnevnim obavezama s kojima će se svi sudionici nakon ove duhovne obnove lakše nositi.




Violeta Gjurkin,
župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: