HR

Aktualnosti

Objavljeno: 01.04.2016.

Donacija za Kuću ljubavi



U Kući ljubavi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije na Savici-Šancima u četvrtak 31. ožujka upriličen je program primopredaje donacije 5000 kuna prikupljenih ovogodišnjim humanitarnim projektom »Poduzetni za Uskrs«, kojega je četvrtu godinu zaredom provela Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski.

Ove korizme poduzetnim učenicima i nastavnicima u izradi uskrsnih ukrasa priključili su se Centar za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj i Udruga »Smiješak za sve«. Posebnu podršku pružili su im glumci Renata Sabljak i Goran Bogdan, a pjevačica Ivana Husar Mlinac pridružila im se i prilikom prodajne izložbe u Arena Centru.
 
U ime glavnog nositelja projekta »Poduzetni za Uskrs« donaciju je predala ravnateljica Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski Antonela Šimunović, a u ime Caritasa Zagrebačke nadbiskupije donaciju je preuzeo v.d. voditelj Kuće Berislav Janjić.
 
U prigodnom slovu ravnateljica Šimunović istaknula je: »Učenici i nastavnici Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski već dugi niz godina djeluju volonterski i humanitarno. Uvijek nam je cilj pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Naši učenici i nastavnici pokazuju veliku svijest o potrebi pomaganja drugima i uvijek iznova dokažu kako imaju veliko srce, ali isto tako da su sposobni, kreativni i poduzetni.«
 
Voditelj Kuće na daru je srdačno zahvalio u ime korisnika Kuće ljubavi, najavivši da će ista sredstva biti namjenjena za obnovu, sanaciju i opremanje dječjeg parka te je nazočne podrobnije upoznao s radom kuće koja je trenutno popunjena.
 
U okviru programa primopredaje donacije održana je i edukativna radionica »Igraj se i rasti« za maloljetne majke i trudnicu, s ciljem upoznavanja Caritasovih korisnica na koji način didaktičke igračke pridonose razvoju djeteta. Prije radionice, kroz prezentaciju »Kockice pričaju priču«, sudionici programa upoznali su se sa Story Teller Cube didaktičkim igračkama. (CZN)
Ispišite stranicu: