HR

Aktualnosti

Objavljeno: 22.10.2023.

Dječjim programom u Zaprešiću proslavljena Misijska nedjelja

Misno slavlje proslave Misijske nedjelje 22. listopada u Župi sv. Petra, apostola predvodio je zaprešićki dekan i župnik u Zaprešiću preč. Ivan Frkonja.
 
Na početku misnog slavlja uz prigodnu meditaciju djeca su prinijela darove: kruh, vodu, jastuk, deku, odjeću, lijekove, sliku misionara o. Ante Gabrića, Bibliju i Misijsku krunicu. Svi prineseni darovi posjetili su nazočne vjernike u čemu djeca iz Afrike i drugih siromašnih zemalja oskudijevaju.
 
Pozdravljajući župljane, posebno djecu, župnik Frkonja podsjetio je kako svatko može pridonositi misijskom gibanju: molitvom i djelovanjem, novčanim prilogom i prinošenjem trpljenja i patnje te vlastitim svjedočenjem. „Naša vjera u Božju ljubav najvažnija je stvar koju smo primili. I ja i ti pozvani smo naći svoj način za donošenje te ljubavi u našu okolinu. Pustimo da svakome od nas gori srce za ljubav i da budemo spremni svojim životom svjedočiti Božju ljubav prema svakom čovjeku“, rekao je župnik Frkonja.


 
Djeca su tijekom euharistijskog slavlja sudjelovala u molitvi vjernika, a na kraju euharistijskog slavlja prigodan igrokaz Misionar među prijateljima izveli su učenici petih razreda pod vodstvom vjeroučitelja Ilije Nikolića.

Župnik Frkonja zahvalio je svima i kratko protumačio kako je papa Franjo ove godine za Svjetski misijski dan izabrao temu nadahnut izvješćem o učenicima iz Emausa, iz Lukina Evanđelja (usp. 24, 13-35): »Žar u srcu, noge na putu«.
 
Dječji zbor Božje Krijesnice predvođen s. Lajdom Marki i orguljašicom Anom Žagmešter uzveličao je ovo euharistijsko slavlje. Nakon euharistijskog slavlja ispred glavnog oltara ovjekovječena je još jedna misijska fotografija u radosnom i veselom ozračju djece, župnika Frkonje, vjeroučitelja Nikolića i časne sestre Lajde.


 
Ilija Nikolić
Ispišite stranicu: