HR

Aktualnosti

Objavljeno: 22.06.2018.

"Dječje ljeto" u župi sv. Marka Križevčanina



Od 18. do 22. lipnja u župi sv. Marka Križevčanina održavalo se 4. po redu Dječje ljeto; oratorij na kojemu je sudjelovalo 131 dijete u dobi od 6 do 12 godina. Uz djecu su svakoga dana, od 8 do 16 sati, bili i njihovi animatori koji su pripremili razne zabavne, edukativne i kreativne radionice. Geslo ovogodišnjeg oratorija bilo je: „Marija – žena nad svim ženama, majka nad svim majkama, kraljica cijelog svijeta“.



Dani su započinjali zajedničkom molitvom i pjesmom u crkvi, nakon čega bi uslijedio doručak. Ostatak dana bio je ispunjen natjecanjima u stolnom nogometu, talent show-u, memory turniru i rješavanju zagonetki, a najviše radosti donio je lov na blago. Na kreativnim radionicama izrađivali su se vijenci za vrata i oslikavalo slikarsko platno s raznim duhovnim porukama.



U sklopu karitativne radionice djeca su posjećivala starije, nemoćne, usamljene i potrebite župljane kako bi im pjesmom i poklonima uljepšala dan, a na edukativnim radionicama mogli su čuti nešto više o marijanskim dogmama i poznatim svjetskim i hrvatskim marijanskim svetištima. Svoje su zahvale Majci Božjoj izrekli u klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Ljetni oratorij posjetili su vatrogasci i policajci koji su spremno odgovarali na dječja pitanja te pokazali svoja vozila i opremu.



U četvrtak su se djeca s animatorima uputila u Mariju Bistricu i Gornju Stubicu. U Mariji Bistrici posjetili su Karmel Majke Božje Bistričke i blaženoga Alojzija Stepinca. Tamo ih je dočekala s. Marija Karmen od Duha Svetoga koja im je ukratko ispričala jedan dan u životu sestara karmelićanki. Na bistričkoj kalvariji izmolili su križni put, a nakon toga razgledali baziliku Majke Božje Bistričke gdje ih je primio rektor Svetišta, vlč. Domagoj Matošević. Po povratku se veselo društvo zaustavilo u Gornjoj Stubici gdje su obišli Muzej seljačkih buna.



Posljednji dan okrunjen je euharistijskim slavljem koje je predslavio župnik, vlč. Damir Bačun u koncelebraciji s vlč. Tonijem Potrebićem. Nakon svete mise uslijedila je kratka predstava koju su djeca i animatori pripremili roditeljima i župljanima. Program bogat pjesmom, plesom, raznim recitacijama i igrokazom o liku Blažene Djevice Marije završio je snažnim pljeskom svih prisutnih.







Maja Đaković,
župna medijska suradnica

Ispišite stranicu: