HR

Aktualnosti

Objavljeno: 21.10.2018.

Dani kruha na Novigradu na Dobri



U nedjelju, 21. listopada Župa Uznesenja BDM Novigrad na Dobri slavila je Dane kruha i zahvale za plodove zemlje, te Misijsku nedjelju.

Vjeroučiteljica Ines Bagarić, za tu je prigodu s djecom osnovnih škola priredila prigodni program kojeg su djeca na početku misnog slavlja izvela.

Župnik, p. Filip Vicić CM je u prigodnoj homiliji istaknuo kako smo svjesni da je kruh čovjekova potreba, a samim time i simbol života i zato Bogu danas zahvaljujemo za darove - kruh i plodove zemlje. 

Život znači ljubiti Boga, a služiti čovjeku - i danas nas posebno Krist poziva na ove riječi. U homiliji p. Filip potaknuo je vjernike na dobrotu i ljubav jednih prema drugima i na solidarnost prema potrebnima što nam danas najbolje svjedoče misionari.



Oni navještaju, ali ne mogu sami. Zato smo im mi potrebni – naše ruke, darovi, molitve. Mnogi će danas umrijeti od gladi zbog sebičnosti ovoga svijeta. Ali na nama je da djelujemo, da nađemo način kako da kruh dođe do gladnih usta čovjeka.

Neka nas vodi misao sv. Vinka Paulskog koji je rekao: „Kada više ništa ne možete učiniti, kada su prekinute sve veze, sklopite ruke na molitvu!“. Do života vječnoga dolazi se kroz čašu krvi – kroz patnju i trpljenje, ali biti prvi u ljubavi siguran je put u nebo.

Nakon svete mise svima prisutnima podijeljeni su kolači u pastoralnom centru koje su pripremile vrijedne ruke majki.

Anita Miljavac
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: