HR

Aktualnosti

Objavljeno: 03.06.2022.

Dan Hrvatskog katoličkog sveučilišta

 

U petak 3. lipnja 2022. obilježit će se Dan Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Sveučilišni kapelan vlč. Marko Čolić u koncelebraciji s rektorom prof. dr. sc. Željkom Tanjićem i svećenicima koji rade na Sveučilištu predvodit će sveto euharistijsko slavlje za sveučilišnu zajednicu Hrvatskog katoličkog sveučilišta u 9 sati u Sveučilišnoj kapeli.

U 11 sati u dvorani Aula magna u novoj zgradi na Kampusu započet će svečani akademski čin. Veliki Kancelar Hrvatskog katoličkog sveučilišta zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će molitvu, uslijedit će potom govor rektora prof. dr. sc. Željka Tanjića i pozdravni govori visokih uzvanika.

Lectio magistralis „Ivan Pavao II. i Hrvatska: duboko duhovno razumijevanje“ održat će apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj Nj. E. mons. Giorgio Lingua.

Na svečanom akademskom činu bit će dodijeljene Rektorove nagrade studentima za akademsku godinu 2020./2021., a djelatnicima Sveučilišta nagrade za izvrsnost, za ostvarena postignuća, za poticanje i postignuća zaposlenika izvan nastave te za promicanje identiteta Sveučilišta.  

Glazbene točke izvodit će Pjevački zbor studenata Hrvatskog katoličkog sveučilišta, PSYCHO zbor studenata Odjela za psihologiju te sopran Josipa Gvozdanović uz klavirsku pratnju Marina Čarga, asistenta na Odjelu za sestrinstvo. 
Ispišite stranicu: