HR

Aktualnosti

Objavljeno: 08.09.2023.

Čestitka nadbiskupa Dražena Kutleše novoizabranom splitsko-makarskom nadbiskupu mons. Zdenku Križiću

Preuzvišeni oče Nadbiskupe, dragi subrate u biskupstvu!

S radošću sam primio vijest objavljenu u petak, 8. rujna 2023. godine, na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije, da Vas je papa Franjo imenovao novim nadbiskupom metropolitom Splitsko-makarske nadbiskupije. Od srca Vam čestitam što svoju učiteljsku i pastirsku upravu nastavljate na čelu ove drevne Nadbiskupije.

Provevši sedam godina u službi oca i pastira u Gospićko-senjskoj biskupiji, nerijetko ste boraveći među svojim vjernicima bili upravo njihov poslužitelj. Sada Vas Gospodin, dodjeljujući Vam novi dio Božjeg naroda, uvodi u obitelj Splitsko-makarske nadbiskupije koja je proteklih mjeseci s pouzdanjem bila molitveno ujedinjena u iščekivanju novog pastira.

Tamo Vas čeka mnogobrojna obitelj predanih svećenika, redovnika, redovnica i ostalog Božjeg puka koji, naslanjajući se na poklad vjere ranokršćanskih mučenika, među kojima se posebno štuje sveti Dujam, u zajedništvu sa svojim nadbiskupom nastavljaju zajednički hod vjere i svjedočanstvo prisutnosti i djelovanja jedne, svete, katoličke i apostolske Kristove Crkve. U tom hodu, vaša pastirska riječ utvrđivat će ih u živoj vjeri, a Vaša ljubav, poniznost i jednostavnost nadahnjivati na putu ostvarivanja svetosti života.

Neka Vas u novoj pastirskoj službi, dragi brate Zdenko, svojim molitvenim zagovorom i vlastitim primjerom života prate Blažena Djevica Marija, Majka Crkve, sveta Terezija Avilska te sveti Dujam i solinski mučenici, gorljivi i neustrašivi svjedoci vjere.

Srdačno Vas u Gospodinu pozdravljam.

✠ mons. Dražen Kutleša
 
Ispišite stranicu: