HR

Aktualnosti

Objavljeno: 29.01.2016.

Čestitka kardinala Bozanića novoizabranom predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Tihomiru Oreškoviću

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je 25. siječnja 2016. godine čestitku novoizabranom predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Tihomiru Oreškoviću.
 
U čestitci piše:
 
Poštovani gospodine Predsjedniče Vlade Republike Hrvatske!
 
Iako sam Vam usmeno čestitao, želim Vam, nakon preuzimanja službe Predsjednika Vlade Republike Hrvatske, i pisanim putem čestitati i zaželjeti obilje Božjeg blagoslova u povjerenoj Vam službi. Vama osobno i novoj Vladi želim puno uspjeha u radu na dobrobit hrvatskoga naroda i svih građana Republike Hrvatske.
 
Ove čestitke izričem sa željom da domovina Hrvatska, unatoč bremenitim vremenima, krene novim putem nade u izgradnji zajedništva, sloge i solidarnosti sa svim građanima Hrvatske. U prevladavanju aktualne gospodarske krize potrebno je voditi računa o čovjeku, a posebno o obitelji koja ima nezamjenjivu ulogu u društvu i jedina može dati najadekvatniji odgovor na bolno demografsko pitanje hrvatskoga naroda. Katolička Crkva na sebi svojstven način otvorena je za suradnju na tom polju i daje svoj doprinos, posebno u odgoju novih naraštaja i u brizi za najpotrebnije. Vjernike katoličke vjeroispovijesti, koji čine najveći dio pučanstva Hrvatske, ustrajno potičemo na molitvu za Domovinu i ljude na vlasti.
 
Poštovani gospodine Predsjedniče Vlade Republike Hrvatske, u vršenju te časne i odgovorne službe neka Vas i Vaše suradnike prati snaga i svjetlo Duha Svetoga.

Srdačno Vas pozdravljam s izrazima osobitog poštovanja.
 
                                    Kardinal Josip Bozanić
                           nadbiskup metropolit zagrebački
 
 

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: