HR

Aktualnosti

Objavljeno: 19.01.2016.

Bračni par Car proslavio zlatni pir



Doživjeti zlatni pir u zdravlju i veselju sa svojom djecom i unucima san je svakoga bračnog para. U nedjelju 17. siječnja 2016. godine taj su san doživjeli supružnici Katarina i Petar Car, naši župljani.

Proslavu zlatnog jubileja započeli su misnim slavljem u crkvi sv. Nikole u Bistri, gdje su i sklopili sakrament svete ženidbe prije 50 godina, u nazočnosti njihove djece, unučadi, ostale rodbine i prijatelja te brojnih vjernika.



Svetu misu predvodio je domaći župnik vlč. Tomislav Kralj koji je istaknuo važnost oslanjanja na Boga u svakom danu bračnog života, u svim prilikama i neprilikama koje život pred jedan bračni par stavlja.

Katarini i Petru Bog je podario obilje blagoslova te se u njihovu braku rodilo petero djece - Gordana, Mirjana, Renata, Martina i Josip, a djeca su im podarila i sedmero unučadi. Na putu njihova života, kao i u životu svakog čovjeka, bilo je teških trenutaka, ali ljubav, razumijevanje i vjernost nadvladali su sve poteškoće koje je pred njih postavljao život proteklih zajedničkih pedeset godina, što je svakako razlog za čestitku.



Za uspješan brak potrebno je puno ljubavi, poštovanja, razumijevanja, povjerenja, popuštanja i odanosti,  ali i iskrene molitve - poručuju slavljenici. Zajedno su podigli djecu, stvorili dom i zajedno danas rade većinu kućanskih poslova, a zajedno su i dugi niz godina aktivni članovi Župnog mješovitog pjevačkog zbora, čime na konkretan način pokazuju da cijeli svoj život žive u kršćanskom duhu i brizi za svoju obitelj.

Lovro Borovec
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: